Privacyverklaring

De wet AVG eist sinds 25 mei 2018 dat elke ondernemer een privacyverklaring op zijn/haar website publiceert. Dit is mijn privacyverklaring. Heb je na het lezen van deze verklaring vragen, neem dan even contact met mij op.

Welke gegevens van jou gebruik ik? 
- Als je contact met mij opneemt voor een opdracht, of ik neem contact op met jou in opdracht van iemand anders, dan bewaar ik je contactgegevens voor eigen gebruik. Als dat nodig is voor de opdracht, geef ik je contactgegevens door aan derden. Bijvoorbeeld aan een fotograaf of vormgever. Ik gebruik je contactgegevens ook voor mijn factuur omdat de Belastingdienst dat eist.  
- Als ik jou interview, neem ik ons gesprek op met een voicerecorder. Ons gesprek gebruik ik alleen voor het afgesproken doel. 
- Als ik foto’s van jou laat maken door een fotograaf, gebruik ik die foto’s alleen voor het afgesproken doel.  
- Ook achtergrondinformatie die je mij verstrekt, gebruik ik alleen voor het afgesproken doel.  
- Wil ik een foto, citaat of informatie van jou opnieuw gebruiken voor een ander doel, dan vraag ik je eerst toestemming. 

Welke gegevens bewaar ik? 
- Ik bewaar je contactgegevens op mijn computer en mijn telefoon.  
- Foto’s bewaar ik een half jaar op mijn computer en daarna op een externe harde schijf. Vind je dat geen prettige gedachte, dan worden je foto’s direct van al mijn systemen verwijderd, als je daarom vraagt. 
- De opname van ons gesprek verwijder ik van mijn computer en wis ik van mijn voicerecorder zodra de bijbehorende tekst is goedgekeurd. 
- Uitgewerkte teksten en achtergrondinformatie bewaar ik een half jaar op mijn computer en daarna op een externe harde schijf. 
- Je gegevens worden bewaard totdat je mij verzoekt deze te verwijderen; totdat het voor mijn werk niet meer relevant is om je gegevens te bewaren of totdat ik mijn bedrijf beëindig. 

Hoe beveilig ik je gegevens? 
- Ik bewaar je contactgegevens op een goed beveiligde computer met virussoftware. 
- Mails die je mij stuurt, worden bewaard in mijn mailbox. 
- Wachtwoorden van de mailbox worden regelmatig ververst. 
- Foto’s, uitgewerkte teksten en achtergrondinformatie bewaar ik maximaal zes maanden op mijn computer en daarna in mijn archief op een externe harde schijf. Die schijf is niet standaard aan mijn pc gekoppeld en is dus veilig voor hackers. 

Met welke partners deel ik je gegevens?  
Voor het functioneren van mijn bedrijf maak ik gebruik van de diensten van een aantal bedrijven die hieronder genoemd worden. Deze bedrijven hebben elk hun eigen privacybeleid. Ik deel je citaten, foto’s en achtergrondinformatie ook met andere leveranciers die een bijdrage leveren aan het eindproduct. Denk aan een vormgever. Verder deel ik je gegevens met niemand. Ik publiceer je foto’s en verhaal alleen met jouw goedkeuring en zet niets online zonder jouw toestemming. Ik zorg ervoor dat de partners waarmee ik je gegevens deel dat ook niet doen. Dat spreek ik met ze af in een verwerkersovereenkomst. 

De fiscaal verplichte gegevens worden verwerkt in mijn financiële administratie. Hierop is deze privacyverklaring van toepassing: https://mijn.overheid.nl/privacy

Je foto’s verstuur ik via WeTransfer. Hierop is deze privacyverklaring van toepassing: https://wetransfer.com/legal/privacy 

Google Analitycs
Op deze site wordt Google Analytics gebruikt om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken. De verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op haar servers. Anonieme informatie over hoe bezoekers onze site gebruiken wordt door Google bewaard. CoMeander gebruikt de informatie om de website te verbeteren. De cookies verzamelen anonieme informatie over de aantal site bezoekers, hoe ze op deze site zijn gekomen en welke pagina’s bezocht worden. Geen persoonlijke informatie over uw bezoek wordt door ons bewaard. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. 

Jouw rechten
Je hebt het recht om inzicht, correctie en verwijdering van je gegevens te vragen. Dat kan silvia@comeander.nl 

Je hebt ook het recht om een eerder verleende toestemming voor registratie van persoonlijke gegevens in te trekken, voor zover dit niet in strijd is met overige wetgeving (zoals bijvoorbeeld gegevens die verplicht zijn voor de financiële administratie). 
Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Bedrijfsgegevens 
Comeander. Communicatie. Copy. 
Winterslag 6, 6213 GN Maastricht 
E silvia@comeander.nl 
KvK 14057724 CoMeander | Winterslag 6, 6213 GN Maastricht, M 06 55 505 414, E silvia@comeander.nl